Annons:

Man körde vårdslöst med husvagn framför gångtrafikanter – åtal väckt

En man i 25-årsåldern åtalas för dubbla brott efter en händelse i samband med folkracefesten i Gnagaredalen. Foto: Jakob Karlsson

Man körde vårdslöst med husvagn framför gångtrafikanter – åtal väckt

En man i 25-årsåldern från Östergötland åtalas misstänkt för två brott efter att ha kört vårdslöst med husvagn framför gångtrafikanter i samband med folkracefesten i Gnagaredalen. 

Annons:

Det var under en av Semesterracets tävlingsdagar som polisen kallades till Semesterracet med anledning av att arrangören tyckte att ett sällskap hade dålig attityd och skapade dålig stämning.

Den misstänkte mannen körde därefter personbil med tillkopplad husvagn och slirade, sladdade och burnade med ekipaget utanför huvudentrén trots att det fanns gångtrafikanter och andra fordon på vägen. 

Förnekar brott

Han orsakade den trafikfarliga situationen genom att ta en medveten risk eller på annat sätt allvarligt brista i den uppmärksamhet och försiktighet som med hänsyn till omständigheterna krävts för att minska riskerna för en olycka. 

Han åtalas nu misstänkt för vårdslöshet i trafik och brott mot trafikförordningen då husvagnen var avställd. 

Den nu åtalade mannen har i förhör förnekat brott. Ett vittne styrker händelseförloppet och att förarens körsätt var vårdslöst. 

Om han väljer att erkänna gärningen menar åklagaren att målet kan avgöras utan huvudförhandling. Påföljdsförslaget är 2 500 kronor i dagsböter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt