Annons:

EN PERSON TILL SJUKHUS EFTER OLYCKA PÅ RIKSVÄGEN

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

EN PERSON TILL SJUKHUS EFTER OLYCKA PÅ RIKSVÄGEN

En trafikolycka ska ha inträffat på riksväg 40 utanför Vimmerby. Vid 14.10-tiden är riksvägen avstängd i båda riktningarna. En person är förd till sjukhus efter olyckan.

Annons:

Larmet kom vid 13.55-tiden på tisdagen. Det ska röra sig om en personbil som kört in i mitträcket och en person ska vara drabbad. Enligt det första larmet har flera fordon drabbats av olyckan, som ska ha skett på riksväg 40 utanför Vimmerby i riktning mot Västervik.

– Vi har inte jättemycket info ännu, men en person ska ha tappat kontroll över sin bil och kört in i mitträcket strax utanför Vimmerby. Man ska ha kört ned ett 30-tal mitträckespinnar, säger Roger Linder vid räddningstjänsten.

Riksvägen är nu avstängd i båda riktningarna. 

– Det är vad vi vet i nuläget. 

Enligt polisen är en person, en kvinna, förd med ambulans till sjukhus. 

– Bilen ska bärgas från platsen. Man har gått in mitträcket och kört ned cirka 30 stolpar, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral.

Det finns ingen misstanke om brott.

"Kunde gått illa"

Vimmerbybon Ulf Karlsson var precis på väg att svänga ut vid Nossen när han såg en bil komma åkandes på fel sida av mitträcket.

– Jag var jättenära att hamna mitt i det där och man räknar inte direkt med att någon ska komma i den riktningen. Det kunde ha gått väldigt illa, berättar han.

Räddningstjänsten uppger vid 14.30-tiden att en vägbana i varje riktning har öppnats. 

– Det har varit köer, men man ledde också om trafiken under en viss tid. Jag vet inte hur långa köer det var, men nu flyter trafiken på lite igen, säger Roger Linder.

Svevia ska komma till platsen och ta hand om skadorna. Räddningstjänsten är kvar på platsen.

Artikeln har uppdaterats flera gånger.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt