Annons:

Kvinna åtalas för grov mordband –

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Kvinna åtalas för grov mordband – "Fanns fara för andras liv"

En kvinna i 35-årsåldern har suttit häktad sedan slutet av februari. Nu åtalas hon för grov mordbrand. Händelsen inträffade i Överum.

Annons:

Det var på morgonen den 15 februari som det började brinna i ett trapphus på Svedjevägen i Överum. När den första styrkan från räddningstjänsten kom fram till platsen kunde man konstatera att det brann i en lägenhetsdörr. 

Släckning påbörjades och man forcerade även dörren. Inne i lägenheten var rökutvecklingen kraftig och man lokaliserade även en mindre brand innanför lägenhetsdörren som man snabbt kunde släcka.

Polis skickades till adressen och snabbt misstänkte man att branden var anlagd.

– Det finns ingen naturlig förklaring till branden. Vi har gjort dörrknackning i området och spärrat av för teknisk undersökning som ska göras, berättade Ulf Gollungberg vid polisen.

Fara för andras liv

Rubriceringen blev direkt grov mordbrand. Ingen person blev skadad i samband med branden, men en kvinna hördes om branden den 22 februari och anhölls samma dag. 

Ett par dagar senare häktades kvinnan på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand. Hon har suttit häktad sedan dess och nu har åtalet mot henne lämnats in vid Kalmar tingsrätt. 

"Det fanns fara för att lägenheten skulle övertändas och att branden skulle spridas vidare till övriga byggnaden samt byggnader intill", skriver åklagaren i sin stämningsansökan. 

Branden innebar fara för andras liv och hälsa samt omfattande förstörelse av andras egendom. Kvinnan nekar till brott. 


Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt