Annons:

SMÅLAND: Litet barn dog tidigare i år – nu läggs förundersökningen ned

Åklagaren har valt att lägga ned förundersökningen om vållande till annans död. Foto: MostPhotos

SMÅLAND: Litet barn dog tidigare i år – nu läggs förundersökningen ned

1 mars i år dog ett litet barn efter en händelse i en lägenhet i Jönköping. En vuxen person blev misstänkt för vållande till annans död, men nu har åklagaren lagt ned förundersökningen. 

Annons:

Den 1 mars i år skrev polisen på sin hemsida att en vuxen person och ett barn under ett år hade råkat ut för en olyckshändelse i en lägenhet. Barnet fördes med ambulans till sjukhus men livet kunde inte räddas.

"Lägenheten är numera avspärrad för teknisk undersökning och förhör har gjorts med inblandad vårdpersonal", skrev polisen.

Barnet fördes med ambulans till sjukhus med andningsproblem men dödförklarades senare samma dag. En nära anhörig anhölls på sannolika skäl misstänkt för vållande till annans död. Ett par dagar senare försattes den misstänkte på fri fot.

Nu har åklagaren valt att lägga ned förundersökningen om vållande till annans död. 

– Vi har sedan den misstänkta personen försattes på fri fot hört ytterligare personer i utredningen. Den här veckan inkom också den slutgiltiga rättsmedicinska obduktionsrapporten. Rättsläkarna kommer i rapporten fram till att dödsfallet beror på en olyckshändelse, vilket ligger i linje med den berättelse som den misstänkta lämnat i förhör. Mot den bakgrunden läggs förundersökningen ner, säger kammaråklagare Kristoffer Clausen vid Åklagarkammaren i Jönköping i ett pressmeddelande.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt