Annons:

MC-förare avled efter olyckan – orsaken oklar

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

MC-förare avled efter olyckan – orsaken oklar

I augusti krockade en motorcyklist och en personbil utanför Blackstad. MC-föraren avled veckor efter olyckan.
– Vi vet inte om det har samband med olyckan, säger förundersökningsledare Sylva Sjöblom.

Annons:

En otäck olycka inträffade mellan en personbil och en MC-förare i augusti i år utanför Blackstad nära kommungränsen till Vimmerby. 

En man fick föras till sjukhus, men initialt var det inte fråga om livshotande skador. Mannen var också hemma efter olyckan, men dog inom några veckor, vilket Västerviks-Tidningen var först att berätta.

– Vi vet inte om det har samband med olyckan eller inte. Jag pratade själv med honom någon vecka senare och det var ett ganska oväntat dödsfall, säger Sylvia Sjöblom, förundersökningsledare hos polisen.

Eftersom man inte vet om dödsorsaken berodde på olyckan ska mannens kropp obduceras.

– Det sker alltid om någon avlider inom 30 dagar efter en trafikolycka. Då sker en obduktion helt enkelt. Obduktionen är ännu inte påbörjad och det brukar kunna ta tre till fyra månader att få obduktionsprotokollet.

Lagt ned utredningen

Sylvia Sjöblom har också lagt ned själva utredningen om händelsen. Först var bilföraren misstänkt för väjningsplikt och vållande till kroppsskada.

– Jag tycker att båda hade lika stor skuld i det som hände. Det är svårt att säga vem som gjort mest fel. MC-föraren körde fortare än tillåten hastighetsbegränsning, så därför har jag lagt ned utredningen.

Den avlidne var en man i 50-årsåldern från Vimmerby kommun.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt