Annons:

VILD BILJAKT INLEDDES PÅ RIKSVÄGEN – KÖRDE I 200 KM/H

Biljakten slutade i Linköpingsområdet där två män till slut kunde gripas. Genrebild. Foto: MostPhotos

VILD BILJAKT INLEDDES PÅ RIKSVÄGEN – KÖRDE I 200 KM/H

Vid 10.40 idag skulle polisen genomföra en rutinkontroll på riksväg 23/34 – men föraren tryckte på gaspedalen istället. En vild biljakt som tidsvis var uppe i 200 km/h slutade först i Linköping. Två män är nu gripna.

Annons:

Det har varit stor dramatik på riksväg 23/34 under förmiddagen. Förloppet inleddes alltså med en rutinkontroll i höjd med Gullringen – men föraren vägrade stanna och försvann i hög fart norrut. Polisen gav sig ut på jakt och kallade på förstärkning från Linköping.

Först vid 12-tiden – en timme och tjugo minuter senare – fick polisen stopp på fordonet som då tagit sig till Linköpingstrakten. Jakten ska ha varit uppe i 200 km/h på vissa sträckor.

– Ärendet är inte avslutat än, men av det jag vet fick vi samtal om ett misstänkt fordon som man följde efter. Vi fick stopp på ett fordon i Linköping sedan och har gripit två män, säger Olle Älveroth, presstalesperson hos polisens Region Öst.

Bilen misstänks ha stulits

Föraren är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. Tillsammans med passageraren – båda ska vara i 25-årsåldern – är han även misstänkt för att ha stulit fordonet. Var stölden ska ha ägt rum eller var ägaren till fordonet bor är frågor utan svar i nuläget.

– Det började på 23:an i Gullringen, men vi har bara ärendet i tio minuter. Sedan går det över till Region Öst. De stannade inte när polisen skulle slå stopp och vi inleder ett förföljande, berättar Sara Andersson vid Region Syd.

Varifrån männen kommer vet inte presstjänsten.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt