Annons:

Lastbilsolyckor skapade stora problem i trafiken på riksvägen

En lastbilsolycka på riksväg 23/34 mellan Hultsfred och Storebro orsakade stora problem i trafiken under torsdagen. Lastbilen blockerade hela vägen och en stund senare blockerade en annan lastbil ersättningsvägen via Gissemåla.

Annons:

Det var först sent på kvällen som trafikradion tog bort rekommendationen att åka via Mariannelund. Här kan du läsa vår rapportering om händelsen från start till mål: 

Olyckan skedde vid 12.50-tiden på torsdagen. Vid 13.10-tiden uppgav räddningstjänstens ledningsoperatör att det är helt stopp i trafiken. 

– Det är en dragbil som gått i diket och ett släp som ligger över vägen. Det är stopp i båda riktningarna, säger operatören.

Den drabbade ska emellertid vara oskadd.

Vid 13.20-tiden berättar Michael Hesselgård vid räddningstjänsten att han satt en prognos på cirka två timmar.

– Bärgare är beställd, men tungbärgare finns inte precis i närområdet. Det hänger på hur lång tid det tar helt enkelt, säger han.

Han säger att det är jättestopp på riksvägen. 

– Vi försöker leda om trafiken via Gissemåla. Det är tacksamt att det är så pass smidigt, men några som kommit ända fram till olyckan kommer få vänta. För alla som kommer nu så löser det sig och polisen står och visar upp hur man ska åka.

Inte långa köer

Vid 14.45-tiden kom bärgaren precis till platsen. 

– Man har beställt hit en kranbil också, så läget är oförändrat. Vi räknar med att det är avstängt i minst en timme till. Vi ska försöka dra undan trailern för att få fram lastbilarna, så det blir helt fritt, säger Michael Hesselgård.

Köerna ska dock inte vara särskilt långa. 

– Nej, det går att köra via Gissemåla.

Nya bekymmer

Problemen har fortsatt under eftermiddagen. Vid 17.20-tiden är det nu stopp även på den alternativa väg man har försökt få in fordonen på. 

– Det är en lastbil som har kört fast, så just nu är det stopp både här och på riksvägen. Det är lite kaos. Jag står och stoppar bilar just nu, men förhoppningsvis får de bort lastbilen på 34:an snart.

Kan du ge någon prognos?

– Ingen aning tyvärr just nu.

Trafikverket rekommenderar bilister att köra väg 129 och 40 via Hultsfred, Mariannelund och Vimmerby, men den rekommendationen togs bort vid 21-tiden och vägarna ska nu vara körbara igen. 

Räddningstjänstens ledningsoperatör berättar vid 20.15-tiden att räddningstjänstens insats är avslutad. Hur trafiksituationen ser ut har ledningsoperatören ingen information om.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt