Annons:

VIMMERBYBOR RIKTAR MASSIV KRITIK MOT POLISEN: ”SKA NÅGON BEHÖVA DÖ?”

Efter nattens misshandel har flera personer hört av sig till Dagens Vimmerby med massiv kritik mot Polisen och dess närvaro i staden.
– Ska någon behöva dö innan de förstår allvaret, frågar sig en Vimmerbybo.

Annons:

Långfredagen innebar dubbla fester i Vimmerby, då både Kharma och Prime hade artister på plats. Men vilken närvaro hade Polisen i Vimmerby under kvällen och natten?

Flera Vimmerbybor har under lördagsförmiddagen hört av sig till Dagens Vimmerby med massiv kritik mot Polisen och dess närvaro i staden.

– Ska någon behöva dö innan de förstår allvaret, undrar en Vimmerbybo.

”Sunt förnuft”

En person som blev vittne till misshandeln på Kungsgatan, som startade klockan 02.35, menar att det tog 45 minuter innan polis kom till platsen.

– Det har hänt väldigt mycket i Vimmerby den senaste tiden och jag kan tycka att de borde ta det på allvar. Nu pratar vi en storhelg med dubbla fester, då borde det cirkulera poliser i en sådan här stad. Det är sunt förnuft att polisen måste vara tillgänglig och nära under storhelger. Jag stod där misshandeln skedde hela tiden och det tog 45 minuter för polis att komma dit. Hade polisen kommit efter fem minuter hade det troligen inte hunnit bli som det blev, säger personen.

Polisen: ”Tog 27 minuter”

DV har varit i kontakt med Polisens ledningscentral och där menar Evelina Olsson att det i själva verket tog knappt 30 minuter för polis att ta sig till platsen.

– Första samtalet om bråket kom vid 02.35 och patruller beordrades dit en knapp minut senare. Enligt de uppgifter jag har så var den första patrullen på plats vid klockan 03.02, sen kan det diffa på någon minut, säger Evelina Olsson.

Att det skulle ha tagit 27 minuter för polisen att komma dit håller inte vittnet med om.

– Jag var som sagt där hela tiden och det var inga 27 minuter, det kan jag lova.

”Tog det på stort allvar”

Evelina Olsson säger så här:

– Allt handlar om prioriteringsarbete. De som beordrar ut bilarna gör bedömningar utifrån de uppgifter de har och andra ärenden som tar resurser. Jag ser att den första patrullen beordrades ut omgående så man tog det här på stort allvar från början. Sen är det en framkörningstid.

Efter att ha pratat med ett befäl återkommer Olsson med följande information:

– Framkörningstiden är som den är, det kan ta så lång tid ibland. Våra patruller har jobb i princip hela tiden på olika platser. Har vi ingen patrull som ligger nära tar det den tiden. I vissa delar av landet är det tyvärr längre framkörningstider.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt