Annons:

Åklagaren yrkar på långa straff för batongmisshandeln i Vimmerby

Åklagaren yrkar på långa straff för batongmisshandeln i Vimmerby. Foto: Mostphotos

Åklagaren yrkar på långa straff för batongmisshandeln i Vimmerby

Åklagaren vill se långa fängelsestraff för två av de personer som stått åtalade för inblandning i den grova misshandeln i början av april. Den tredje personen försattes dock på fri fot. Det skriver Vimmerby Tidning.

Annons:

På måndagseftermiddagen avslutades rättegången mot en man och en kvinna i 30-årsåldern som är bosatta i Vimmerby. 

Enligt åtalet beskrev åklagaren förloppet som så att den åtalade kvinnan har försökt att slå och tagit tag i målsäganden. Mannen ska sedan ha slagit ned kvinnan och sedan har de båda sparkat henne flera gånger. 

Kvinnan ska också ha slagit målsägande med en batong.

I stämningsansökan stod det att brottet bör bedömas som grovt då de båda visat särskild hänsynslöshet och råhet.

Under rättegången medgav de två huvudmisstänka att de har utövat visst våld mot kvinnan, men de hävdar att de har handlat i nödvärn.

– Den åtalade kvinnan menar att hon har råkat skalla målsäganden när hon har försökt knuffa undan henne och mannen säger att han har råkat knuffa henne och träffat ögat, säger kammaråklagaren Kjell Jannesson till Vimmerby Tidning.

Långt fängelsestraff?

En tredje person, en kvinna i 25-årsåldern och hemmahörande i Vimmerby, som stått åtalad för medhjälp till grov misshandel släpptes fri.

– Det behöver dock inte betyda att hon går fri. För henne har jag föreslagit skyddstillsyn med kontraktsvård, säger Kjell Jannesson till VT.

Åklagaren yrkar på fängelsestraff på ett och ett halvt år för de båda åtalade. Efter rättegångsförhandlingarna beslutade tingsrätten att de båda ska kvarhållas i förhör.

Domen förkunnas om en vecka.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt