Annons:

Äldre kvinna i Vimmerby avslöjade bedrägeriförsöket:

En äldre kvinna i Vimmerby lyckades avstyra ett bedrägeriförsök. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Äldre kvinna i Vimmerby avslöjade bedrägeriförsöket: "Blir så förbannad"

En kvinna i 80-årsåldern blev uppringd av någon som påstod sig komma från Wasa Kredit. Hon synade bluffen – och slängde på luren.
– Jag blir så förbannad när man hör om sånt här, säger sonen om händelsen.

Annons:

Det var på måndagen som kvinnan blev uppringd från ett telefonnummer. I andra luren pratade en man som uppgav sig ringa från Wasa Kredit. 

– Han ville ha en bekräftelse på att hon hade tagit ett lån på 80 000 kronor som skulle utbetalas från en bank. Han hade alla hennes personuppgifter inklusive de fyra sista siffrorna. Han bad henne bekräfta detta genom bank-id, men då så min mamma ifrån, berättar sonen, som kontaktade oss för att varna andra.

Vimmerbykvinnans son ringde sedan upp Wasa Kredit som deklarerade att de inte hade något med detta att göra.

– Jag blir så jäkla upprörd och förbannad när man hör om sånt där. Min mamma är i 80-årsåldern och inte jättehaj på det här med banker. Hon blev rädd att det hade blivit fel på hennes konto och det verkar ju ganska troligt när de har hennes sista fyra siffror.

Rösten i den andra änden förklarade för henne att han skulle koppla henne till deras säkerhetsavdelning.

– Men då tog det sån tid att hon slängde på luren, sedan ringde hon upp numret igen och då svarade den här killen igen. Men då blev hon upprörd och slängde på luren.

"Vill varna andra"

Telefonbedrägeriförsöket har polisanmälts, vilket också bekräftas av polisen. 

– Vi ringde till Wasa Kredit och de tog tacksamt emot numret. Det här numret hade de inte sedan tidigare, de försöker väl med olika banker och långivare och gör så här. Jag googlade på numret och då fanns det kommentarer om att det numret försökt lura andra, säger sonen.

Mannens bror provade att ringa numret, men då blev det inget svar.

– Vi har påtalat för henne ofta att inte säga ja till någonting, utan bara lägga på. Det här förekommer ju i hela Sverige, men vi vill varna andra för det här börjar bli väldigt vanligt, att de ger sig på äldre så här.

Så här säger polisen om agerandet och den nuvarande situationen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt