Annons:

Vimmerbybo misshandlade man utanför pizzeria – hovrätten slår fast domen

Foto: Mostphotos

Vimmerbybo misshandlade man utanför pizzeria – hovrätten slår fast domen

I september 2018 slog en man från Vimmerby ned en annan Vimmerbybo utanför en pizzeria i centrum. Mannen överklagade tingsrättens dom till Göta hovrätt, som nu har fastslagit domen.

Annons:

Det var utanför pizzerian som en Vimmerbybo i 25-årsåldern fick ett slag som gjorde att han föll till marken. Mannen fick en skada på insidan av kinden som gjorde det svårt för honom att äta under en tid. Mannen blev också blodig vid munnen och på hela hakan.

Den misshandlade mannen var mycket berusad och hade få minnesbilder från händelsen. Först dagen efter började han eftersöka vad som hade hänt. En kvinna som stod utanför pizzerian och rökte vittnade för honom i tingsrätten.

Den åtalade mannen berättade i rätten att han var helt nykter och såg den skadade mannen på marken. Enligt målsägande bad Vimmerbybon i 20-årsåldern om ursäkt, men sa samtidigt att det inte var han som slog. Den misstänkte sa dock att de visserligen pratat med varandra efteråt, men att han inte hade bett om ursäkt eftersom han inte hade något att be om ursäkt för.

Dömdes i tingsrätten

Tingsrätten dömde ändå mannen för misshandel av normalgraden. Mannen, som tidigare förekommer under tre avsnitt i belastningsregistret, dömdes till skyddstillsyn. Det ansågs kunna hjälpa mannen mot den missbruksproblematik han har och minska risken för återfall i brott. Han skulle också betala 5 000 kronor i ersättning för kränkning till den slagne mannen.

Den unga Vimmerbybon överklagade domen till Göta hovrätt och yrkade att han skulle frikännas eller i annat fall bedöma misshandeln som ringa. 

Hovrätten har tagit del av samma bevisning som tingsrätten och ansluter sig till tingsrättens bedömning. Hovrätten meddelar att man inte heller gör någon annan bedömning än tingsrätten när det gäller påföljd och skadestånd. 

Hovrätten var enig.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt