Annons:

Misshandlade och hotade Hultsfredskille med kniv – nu döms de

Foto: Mostphotos

Misshandlade och hotade Hultsfredskille med kniv – nu döms de

Två ungdomar, båda födda i början av 2000-talet, döms för misshandel. En av dem döms också för olaga hot.
De misshandlade en Hultsfredskille och hotade honom med kniv i början av året.

Annons:

Det var i februari i år som Hultsfredskillen stod tillsammans med en tjej och rökte i anslutning till en skola i kommunen. Tjejens före detta kille och de två utpekade ungdomarna kom då till platsen. Vad som sedan hände går delvis isär, men klarlagt är att en dispyt uppstod efter att en cigarettfimp kastats nära Hultsfredskillen. 

En av de två fick sedan en kniv av tjejen och riktade den mot målsägande. I förhör har den målsägande uppgett att han inte vet om något hot uttalades, men att han upplevde situationen som mycket skrämmande. De två åtalade ungdomarna har också vidgått att det fanns en kniv på platsen, men har sagt att den inte har använts för att hota någon. Däremot ska de ha vetat att målsägande "var rädd för knivar".

Den målsägande berättade sedan hur de två ungdomarna tillsammans började slå honom. Han ska ha mottagit minst sex knytnävsslag vid tinningen och i magen. Hans glasögon gick sönder under misshandeln. När han lyckats ta sig loss gick han till rektorn och berättade om händelsen.

De två åtalade menar att en mindre dispyt uppstod, men att de aldrig har misshandlat målsägande. Enligt de två var det han som började knuffa på dem. De har dock erkänt att de hade en kniv och en sten, men menar att de inte gjorde något med varken kniven eller stenen. 

Döms för brott

Tingsrättens bedömning är att målsägande på ett utförligt sätt redogjort för händelsen och att det inte finns några skäl att ifrågasätta målsägandens uppgifter.

Hans uppgifter vinner även stöd av åberopade journalkopior samt det rättsmedicinska yttrandet. Även ett vittnes uppgifter stämmer i huvudsak med den målsägandes. 

Tingsrätten dömer därför den något yngre av ungdomarna för misshandel. Den något äldre döms för misshandel samt olaga hot.

Den yngre döms till ungdomsvård och den äldre till ungdomstjänst i 50 timmar. De ska också betala drygt 10 000 kronor i skadestånd. 

Fakta

 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt