Annons:

Totalskadad övervåning efter brand på vind

Enligt ett larm till SOS Alarm ska det brinna på en vind i Låxbo utanför Södra Vi. Vid 16-tiden säger Ola Ståhlgren, räddningschef i beredskap, att man är klar på platsen.
– Övervåningen är totalskadad, säger han.

Annons:

Larmet kom vid lunchtid på fredagen. Enligt polisens hemsida ska det inte finnas några skadade personer, enligt de första uppgifterna.

– Vi är där nu och jobbar för fullt med att hitta var det kommer från. Det har brunnit i murstocken och ned i innertaket, så vi bryter bort det nu, säger Ola Ståhlgren.

Huset är rökfyllt.

– Om de kan bo där de närmaste dagarna är osäkert. Vi jobbar för fullt med att hitta glödbranden och släcka ned det det.

Ingen person ska ha blivit skadad fysiskt.

– Nej, inte mig veterligen. Det kan vara så att någon har fått i sig rök.

Uppdatering, 14.10:

– Det är omfattande brand- och rökskador. Vi vill undvika vattenskador också och göra minsta möjliga skada, så vi tar det försiktigt. Vi anser att själva branden är under kontroll, men det glöder än så får vi ta det i sektioner. Vi räknar med att vara kvar i minst två timmar, säger Ola Ståhlgren.

Uppdatering, 16.00: 

– Vi blev klara med insatsen för en halvtimme sedan. Vi kommer åka ut och göra ett par kontroller, så det inte är något som ligger och pyr. Fastighetsägaren har tagit över nu men det är totalskada på övervåningen och rökskada på bottenvåningen. 

Vet ni vad som är orsaken?

– Troligtvis kan det vara åskan, för de har inte eldat eller någonting.

Artikeln har uppdaterats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt