Annons:

TVÅ PERSONER ANHÅLLNA EFTER FLERA GROVA BROTT I VIMMERBY

Polisen grep två män misstänkta för flera grova brott i Vimmerby. Foto: MostPhotos

TVÅ PERSONER ANHÅLLNA EFTER FLERA GROVA BROTT I VIMMERBY

Två personer sitt anhållna misstänkta för omfattande grov brottslighet i Vimmerby under natten mellan fredag och lördag. En person blev rånad i sin bostad och en annan blev utsatt för en grov misshandel.

Annons:

Polisens inledde ett omfattande utredningsarbete under lördagen och kunde gripa två misstänkta gärningsmän i lördags eftermiddag. De är bosatta i Vimmerby och den ena är cirka 30 och den andre cirka 20.

Vid husrannsakan hittade Polisen en del av det stöldgods som tagits från de två utsatta.

Personerna är misstänkta för att ha rånat en person i en lägenhet i Vimmerby mellan 00.00 och 00.10. Den utsatta, en man i 20-årsåldern, fick slag och sparkar och även ett tillhygge användes under misshandeln, men Polisen ville inte gå in vilken typ.

Utsatte ytterligare en person för misshandel

Direkt efter gärningen misstänker Polisen att de två männen åkte direkt till en annan lägenhet där duon utsatte en annan man, cirka 25 år gammal, för en grov misshandel samtidigt som man stal prylar från bostaden.

Männen är anhållna, men förnekar brott. Vid husrannsakan hittade Polisen både stöldgods och narkotika. Brottsrubriceringarna i ärendet är följande: rån, grov misshandel, stöld genom inbrott, narkotikabrott och övergrepp i rättssak.

Alla inblandade är bekanta med varandra sedan tidigare och de två misstänkta kända av Polisen. De förnekar brott.

– Vi har jobbat för fullt med det ärendet i helgen och kunde hämta in två misstänkta i ärendet. Det är ett väldigt omfattande ärende, säger Ulf Gollungberg vid Polisen.  De sitter anhållna nu.

Lär begäras häktade

Båda offren har fått omfattande skador.

– Det är inget jätteallvarligt, men de har fått motta slag och sparkar och det finns en del skador. Jag vet inte om båda är på sjukhus.

Motivet till händelserna är än så länge okänt. Männen lär begäras häktade under dagen.

– Vi ska hålla ytterligare förhör och sedan får vi se vad åklagaren säger, men det lutar åt det.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt