Annons:

Ytterligare brottsmisstankar efter gårdagens vansinnesfärd

Polisen har nu adderat ytterligare misstankar om brott i samband med gårdagens vansinnesfärd, som slutade med en kraschad bil in i kyrktrappan.

Ytterligare brottsmisstankar efter gårdagens vansinnesfärd

Det börjar nu klarna kring tisdagens händelse där en bil kraschade in i kyrktrappan i Vimmerby. Föraren, en man i 25-årsåldern och hemmahörande i kommunen, misstänks för en rad brott efter vansinnesfärden på stadens gator.

Annons:

Det var vid 15-tiden som en polispatrull fick span på en misstänkt bil, som kom körande på Källsåkravägen och svängde vänster mot centrala Vimmerby. Polisen försökte få stopp på bilen, men föraren ökade istället farten och svängde in på Östra Tullportsgatan.

– Där ökade hastigheten ytterligare och mannen började göra omkörningar trots mötande trafik. I och med detta, samt att patrullen hade sina misstankar om vem det var som satt bakom ratten, avbröt de där, berättar kommunpolis Håkan Karlsson.
– När patrullen sedan kom fram till korsningen Östra Tullportsgatan och Storgatan fick de se bilen stå kraschad rakt in i kyrktrappan, berättar Håkan Karlsson.

Mannen, som är boende i Vimmerby kommun och i 25-årsåldern, greps på platsen men är nu släppt. Han är dock fortfarande misstänkt för en rad brott. Dessa är drograttfylla, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, narkotikabrott eget bruk samt brott mot knivlagen. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt