Annons:

  • KRAFTIG RÖKUTVECKLING I HULTSFRED – BOENDE EVAKUERAS

    Det brinner just nu i det gamla slakteriet i Hultsfred och allmänheten uppmanas att hålla sig inomhus. Foto: Läsarbild

  • KRAFTIG RÖKUTVECKLING I HULTSFRED – BOENDE EVAKUERAS
  • KRAFTIG RÖKUTVECKLING I HULTSFRED – BOENDE EVAKUERAS

KRAFTIG RÖKUTVECKLING I HULTSFRED – BOENDE EVAKUERAS

Räddningstjänsten i Hultsfred jobbar med en omfattande brand i det gamla slakteriets lokaler i Hultsfred. Det brinner i kontorsdelen och byggnaden kommer inte gå att rädda.
– Vi har personal i grannområdet för att knacka dörr och se till att alla kommer ut, säger Ulf Bowein på räddningstjänsten i Hultsfred.

Annons:

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 16.22 på måndagseftermiddagen. Det kommer rök från det gamla slakteriet i Hultsfred, enligt de initiala uppgifterna, och det handlar om en fullt utvecklad brand på kontorsdelen av det gamla slakteriet i Hultsfred. Det är stor rökutveckling från slakteriet som är övergivet sedan länge. 

– Byggnaden kommer inte gå att rädda, det brinner för fullt och det är övertänt i kontorsdelen. Vi har kraftig rökutveckling så insatsen går ut på att utrymma och spärra av.  Vi har personal i grannområdet för att knacka dörr och se till att alla kommer ut. Vi har utfärdat ett myndighetsmeddelande och ett VMA, säger Ulf Bowein. 

Vad händer nu?

– Vi kommer låta byggnaden brinna ner helt och hållet, den är övertänd. Vi måste hålla koll på var röken tar vägen. Det är strax över tio brandmän som bekämpar branden, säger Bowein.

Alla i området har fått ett sms från SOS Alarm. Med anledning av den kraftiga rökutvecklingen uppmanar Bowein alla i området att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Dagens Hultsfred uppdaterar löpande med information och bilder från branden i Hultsfred. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt