Annons:

SÖKANDET EFTER MANNEN HAR AVBRUTITS

Kustbevakningen har varit delaktig i sökarbetet. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

SÖKANDET EFTER MANNEN HAR AVBRUTITS

Sökandet efter den man som setts sjunka i Östersjön avbröts strax efter 20.00. Nu överlämnas ärendet till Polisen och hoppet om att mannen ska hittas vid liv är försvinnande litet.
– Om han är under ytan finns det ingen chans att han är vid liv, säger Marit Visser vid sjö- och flygräddningscentralen JRCC som har ansvarat för sökinsatsen.

Annons:

Larmet kom vid 17.25-tiden på torsdagen. Inringaren ska då ha sett hur en man föll från sin båt i vattnet. Räddningstjänsten, ambulansen samt kustbevakningen har varit på platsen och sökt efter mannen – men utan resultat. Strax efter 20.00 avbröts sökandet.

– Det vi har gjort är att vi har sökt efter en person som sågs sjunka i vattnet, sökt på ytan och under vattnet. Vattnet är grumligt, men vi har sökt så pass länge att vi gjort det vi har kunnat. Vi är helt säkra på att mannen har setts sjunka, säger Visser. 

Finns det någon chans att mannen hittas vid liv?

– Inte om han är under ytan.

Mannens båt är hittad i vattnet och är bärgad. Senaste gången mannen sågs var han alltså i vattnet. Polisen tar nu över ansvaret för operationen och händelsen rubriceras som efterforskning av försvunnen person.

– Ärendet kom till oss för tre minuter sedan och vilka åtgärder som nu vidtas är oklart just nu. Det här hanteras av lokalpolisområdet och inte av Ledningscentralen, säger Rickard Lindqvist från centralen i Malmö.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt