Annons:

UNGA HULTSFREDSBOR DÖMS TILL FÄNGELSE

En ung Hultsfredsbo blev rånad vid Resecentrum i Vimmerby. Foto: Arkivbild

UNGA HULTSFREDSBOR DÖMS TILL FÄNGELSE

Två män i 20-årsåldern bosatta i Hultsfred döms till fängelse efter ett rån vid Resecentrum i Vimmerby. Den man som döms för rånet får sju månader i fängelse och den andra får två månader.

Annons:

Händelsen inträffade i början av året. En Hultstredsbo, även han i 20-årsåldern, befann sig vid resecentrum tillsammans med två vänner när en okänd man kom fram och ville snacka med honom.  

De rörde sig in i ett skogsparti och en av gärningspersonerna frågade om offret kunde sälja droger. Stämningen blev väldigt hotfull direkt och under fyra minuter mottog den Hultsfredsbon sanslösa 50 hot. Vittnen har berättat att flera andra personer övervakade själva rånet och tingsrätten skriver att situationen ”framstått som mycket skrämmande” för offret.

Tvingade till sig klädesplagg

Rånaren tvingade till sig offrets jacka och tröja som har ett totalt värde på cirka 3 500 kronor. Rånaren har erkänt och döms till sju månaders fängelse för rån och övergrepp i rättssak. Han har erkänt brottet.

Däremot döms den andra gärningspersonen för häleri istället för rån. Tingsrätten anser inte att det är bevisat att han varit delaktig i själva gärningen. Däremot har han vid ett senare tillfälle förvärvat stöldgodset och döms för häleri.

Hans döms även för en olovlig körning i februari i år och det är inte direkt första gången han ertappas med att köra bil utan tillstånd. Nu har domstolen tröttnat och bestämt sig för att förverka hans bil. Straffet blir två månader i fängelse.

De dömda männen är cirka 20 år gamla och båda är dömda vid flera tidigare tillfällen. Offret får 13 000 kronor i skadestånd av rånaren. Domen kan överklagas. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt