Annons:

MAN DÖMS EFTER NATTLIG STÖLDTURNÉ I VENA

Under en natt i januari 2019 gjorde en man flera verktygsstölder i Venatrakten och han döms till skyddstillsyn och samhällstjänst i 60 timmar. Foto: Ossian Mathiasson

MAN DÖMS EFTER NATTLIG STÖLDTURNÉ I VENA

En man i 35-årsåldern från Norrköping döms för tre verktygsstölder på gårdar i Venatrakten i januari. Han får skyddstillsyn med samhällstjänst i 60 timmar som straff.

Annons:

Det var under en natt i januari som en man i 35-årsåldern gjorde inbrott i en maskinhall och två garage i Tälleryd/Vena utanför Hultsfred och stal verktyg till ett värde av drygt 18 000 kronor. I det ena fallet tog han sig in i en maskinhall i Tälleryd och stal två skruvdragare, en vinkelslip, en mutterdragare, en tigersåg och en batteriladdare. Från ett olåst garage fick han med sig en röjsåg med tillhörande bärsele och han stal två motorsågar från ett garage. 

En patrull skickades till platsen och väl på plats fick de syn på en man som sprang ut på en åker. Mannen var den misstänkte gärningsmannen och han greps på platsen. 

Mannen döms till skyddstillsyn och 60 timmars samhällstjänst och om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle fängelse i två månader dömts ut. Mannen har erkänt gärningarna och förekommer under 29 avsnitt i belastningsregistret sedan tidigare.

Han ska också genomgå ett behandlingsprogram i frivårdens regi, som ska förebygga återfall i brott. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt