Annons:

VIMMERBYBO DÖMS TILL FÄNGELSE –

Foto: MostPhotos

VIMMERBYBO DÖMS TILL FÄNGELSE – "VÄRSTA VANSINNESKÖRNINGEN JAG SETT"

En man i 25-årsåldern från Vimmerby döms för en vansinneskörning i Hultsfreds och Vimmerby kommun i september förra året. Polisen som följde efter bilen har sagt att det var den värsta körning han sett under sina 40 år i tjänst.
Mannen döms till fängelse.

Annons:

Det var i september förra året som Vimmerbybon ska ha kört ut från en mindre väg efter att ha mött en polisbil. Mannen ska ha tagit sig ut på en större väg och sedan snabbt accelererat kraftigt. Mannen ska ha kört i mötande körfält för att köra om andra bilar. 

Han ska också ha legat kvar i fel körfält i ungefär en mil. Enligt polisen ska det ha varit "rätt mycket trafik" och flera mötande bilister ska ha fått kasta sig ut på vägrenen för att undkomma en kollision.

Den tjänstgörande polisen ska ha följt efter mannen i cirka en mil mellan Hultsfred och Storebro, men avbröt sedan efterföljandet till följd av säkerhetsskäl. Han hade då tappat mannens bil ur sikte, trots att polismannen kört med blåljus i cirka 200 kilometer i timmen. 

Polismannen har sagt att det var den värsta körning han sett under sina 40 år som polis.

Tingsrätten anser att det är styrkt att det var just Vimmerbybon som körde bilen och polismannens iakttagelser läggs till grund för bedömningen. Tingsrätten menar att mannen visat en uppenbar likgiltighet för andra människors liv och hälsa.

Han döms därför – mot sitt nekande – till tre månaders fängelse. Han döms för grov vårdslöshet i trafik samt olovlig körning vid två tillfällen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt