Annons:

Man skickade bild på sin penis till kvinna – här är domen

En man i 40-årsåldern döms till dagsböter för att ha skickat dickpic till en kvinna från Vimmerby kommun. Foto: Jakob Karlsson

Man skickade bild på sin penis till kvinna – här är domen

En man i 40-årsåldern från Stockholmstrakten döms till dagsböter efter att ha skickat en oönskad bild på sig själv naken till en kvinna från en ort i Vimmerby kommun.

Annons:

Den nu dömde mannen var på en utbildning i Hultsfred i september förra året och träffade i samband med sin Smålandsvistelse en kvinna som han bytte kontaktuppgifter med. I förhör med polisen har mannen uppgett att han fick en uppfattning om att hon var ”ganska attraherad och vild” när de pratade med varandra. 

Mannen förnekar brott

Han har sedan skickat en bild av ett penisliknande föremål och en bild av en erigerad penis till kvinnan som han precis har inlett en konversation med. 

Utredningen visar att bilderna skickas mitt i en konversation om vardagliga ting och tingsrätten anser att det kränker kvinnans sexuella integritet. Det finns inget som tyder på att personerna varit överens om att de skulle skicka denna typ av bilder till varandra. 

Mannen har vidgått gärningen men förnekat brott. Han döms till dagsböter på 2 500 kronor för ett fall av sexuellt ofredande. Målsägandes skadeståndsyrkande har avslagits av tingsrätten.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt