Annons:

EN PERSON TILL SJUKHUS EFTER OLYCKA MED TVÅ LASTBILAR

En person är förd till sjukhus, blixthalka råder på platsen och vägen är avstängd i minst två timmar till. Kvällens lastbilsolycka utanför Lönneberga var mer omfattande än vad man först trodde.

Annons:

Det var strax innan klockan 22.30 på tisdagskvällen som räddningstjänst, polis och ambulans larmades till en singelolycka med en lastbil på länsväg 129 mellan Lönneberga och Mariannelund i Hultsfreds kommun.

Väl på plats kunde räddningstjänsten konstatera att olyckan var betydligt värre än man först trodde.

– En dragbil har vält på sidan ner i diket, medan släpet är stående på vägen. Dessutom har ytterligare en lastbil skurit ner och lutar i diket. Man kan väl säga att den också är på väg att välta ner, berättar Ulf Bowein vid räddningstjänsten i Hultsfred.

Förd till sjukhus 

Föraren av dragbilen har förts med ambulans till sjukhus. Personen ska, enligt Ulf Bowein, själv ha tagit sig ut ur fordonet samt varit vaken och kontaktbar.

På platsen råder för tillfället blixthalka, och så som de båda lastbilarna står gör att Ulf Bowein tror att vägen, som nu inte är framkomlig, kommer vara avstängd minst i ett par timmar än.

– Ingen omledning av trafiken sker än, men vi kommer föreslå för Trafikverket att man gör det runt Vimmerby, säger Ulf Bowein vid 23.15-tiden.

Väntar på bärgare

De båda dikeskörda fordonen ska inte ha orsakat något läckage, och nu väntar man på att beställd bärgare ska anlända till olycksplatsen.

Enligt Sveriges Radios trafikredaktion är prognosen att vägen kommer vara avstängd i båda riktiningarna till åtminstone klockan 01.00.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt