Annons:

Djur självdog efter vanvård – man från norra länet åtalas för djurplågeri

En man i norra länet åtalas för djurplågeri. Två får ska bland annat ha självdött efter vanvård. Foto: MostPhotos

Djur självdog efter vanvård – man från norra länet åtalas för djurplågeri

Två får vanvårdades så pass att de självdog. Tuppar skadade varandra på grund av utrymmesskäl.
Nu åtalas en man från norra länet för flera fall av djurplågeri.

Annons:

Mannen, som är i 65-årsåldern, har haft ett flertal olika djur på sin gård i norra Kalmar län och ska ha utsatt dem för djurplågeri enligt en stämningsansökan. Mannen ska under ett års tid mellan juni 2016 och juni 2017 ha låtit bli att ge ett flertal får tillräcklig tillsyn, vård och utfodring. Djuren ska ha varit gödselförorenade och oklippta samt flera av dem även avmagrade och undernärda. 

Under samma tidsperiod ska mannen ha utsatt två får och två baggar för lidande. Att mannen underlåtit att ge två får erforderlig veterinärvård har medfört att fåren har självdött. Baggarna ska dessutom inte heller ha fått hjälp, vilket har lett till att deras horn växt in i huden och ena ögat.

Mannen ska också ha utsatt flera tuppar och kaniner för lidande. Djuren har förvarats i undermåliga utrymmen vilket har medfört att djuren inte har kunnat röra sig ordentligt och utsatts för väder och vind. Tupparna ska ha skadat varandra på grund av utrymmesskäl. 

Nu åtalas han för två fall av djurplågeri samt brott mot djurskyddslagen. Han nekar till brott. Det ska finnas en rad vittnen som ska höras.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt