Annons:

SMÅLAND: Larm om maskerad person med kniv på gymnasieskola

En maskerad person, beväpnad med kniv, ska befinna sig på en gymnasieskola i Växjö, enligt Aftonbladet. Polisen bekräftar att det är en pågående insats på Teknikum i Växjö.

Annons:

Enligt SVT Nyheter ska fyra polispatruller, tre ambulanser och två bilar från räddningstjänsten vara på plats. Det finns inga uppgifter om att någon kommit till skada.

– Vi har inlett en krisberedskap utifrån ett allvarligt larm från blåljusmyndigheterna där det rör sig om ett pågående dödligt våld på skolan. Men vi har ännu inte fått bekräftat om det rör sig om ett falsklarm, säger Marcus Holmqvist som är säkerhetschef på Växjö kommun, till SVT.

Polisen bekräftar också att en insats pågår.

– Vi har en pågående insats på Teknikum, men jag kan inte gå in på detalj vad det handlar om, säger Per Bergendahl som är jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Vid 14-tiden meddelade Växjö kommun på sin hemsida att polisen meddelat att de har läget under kontroll och bedömer inte längre att det finns någon akut hotbild. Polisen avbröt insatsen innan klockan 14. 

Senare meddelade polisen att en pojke i 15-årsåldern tagits in på förhör.

Artikeln har uppdaterats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt