Annons:

Räddningstjänsten upptäckte nattens andra brand själva

Västervik brinner. I natt satte någon eld på ytterligare tre bilar i staden, och två till skadades. Därmed har det brunnit tre av fyra nätter den här veckan, och totalt har nu nio bilar förstörts eller skadats.

Annons:

Det var strax efter klockan ett i natt som det förta larmet kom om en bil som brann på Skeppsbrokajen vid skärgårdsterminalen. Polisen spärrade av platsen och släckningsarbetet där pågick en knapp timme.

– När vi sedan kom upp till brandstationen och skulle lasta av och serva utrustningen tyckte vi att vi kände brandrök, berättar Thomas Öberg vid räddningstjänsten i Västervik

Upptäckte andra branden själva 

Räddningstjänstens personal åkte då iväg för att leta efter en eventuell ny brand, och fick efter en kort stund se att två andra bilar stod i brand på Baumansgatan.

– Dessa båda totalförstördes och ytterligare två bilar intill skadades. Släckningsarbetet gick som det skulle och det var inte risk för spridning vid någon av platserna, säger Öberg.

Inga naturliga brandorsaker 

Katarina Rusin är presstalesperson vid Polisregion Syd:

– En av bilarna på Baumansgatan är tagen i beslag för teknisk undersökning. Den kommer förhoppningsvis föra oss framåt i vårt arbete, men hittills hittar vi inga naturliga brandorsaker utan arbetar utifrån att dessa är anlagda – inte minst med tanke på att det sker i en geografisk och tidsmässig närhet, säger hon.

Polisen söker vittnen

– Vi är väldigt angelägna om att få in vittnesuppgifter om någon har sett eller hört något misstänkt vid dessa tillfällen. Vi ber också allmänheten att hålla ett extra öga öppet. Ser man någon som man tycker visar intresse för bilar nattetid, eller något annat som man upplever misstänkt, ska man inte tveka att ringa oss, säger Katarina Rusin.

Avspärrningarna vid båda brandplatserna hävdes under natten.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt