Annons:

Man åtalas för flera sexuella övergrepp mot sin egen dotter

En man i 45-årsåldern åtalas för mängder av sexuella övergrepp mot två barn. Foto: MostPhotos

Man åtalas för flera sexuella övergrepp mot sin egen dotter

En manlig Hultsfredsbo i 45-årsåldern åtalas för en mängd sexuella övergrepp mot sitt eget barn. Händelserna har inträffat i både Vimmerby och Hultsfred och under över sex års tid.

Annons:

Mannen anhölls den 27 november och nu är åklagaren klar med utredningen och har växt åtal. Brottstiden är mellan 2013 och 2019 och det finns två olika offer. I det ena fallet är brottsrubriceringen grov fridskränkning och i det andra grov fridskränkning och våldtäkt mot barn.

I det första fallet ska mannen ha utsatt sitt barn, som under en del av brottstiden var under 15 år, för flera övergrepp.

Utförde sexuella handlingar under tvång

Han ska vid olika antal tillfällen ha dragit ned hennes byxor, tafsat på henne, klätt av henne helt naken och sedan inspekterat hennes kropp, uppmanat henne att ta på honom, utfört sexuella handlingar under tvång, tvingat henne att utföra sexuella handlingar och sagt att han ska lära henne hur man har sex.

Flera av övergreppen har skett vid upprepade tillfällen. Vid två tillfällen har mannen även slagit flickan och vid ett tillfälle tagit strupgrepp på henne.

 Handling jämförlig med samlag

I det andra ärendet är brottstiden också 2013-2019. Även i detta ärende är offret närstående till mannen, men det finns ingen uppgift om att det ska handla om hans eget barn. Den drabbade är en flicka som under brottstiden varit både under och över 15 år.

Mannen ska ha utfört liknande gärningar mot flickan som i det första fallet. Han har kysst henne, tafsat på henne och tagit av henne naken och berört henne med sitt könsorgan. Mannen har beordrat flickan att ta av sig naken och synat hennes kropp och vid ett tillfälle utfört en handling som är jämförlig med samlag. Den händelsen rubriceras som våldtäkt mot barn.

Vid flera tillfällen har han utsatt flickan för sexuella ofredanden genom att söka upp flickan i hennes säng under nattetid. Vid ett tillfälle har han slagit flickan med öppen hand.

Ägnade att skada tryggheten

Åklagaren gör samma bedömning i båda fallen och menar att gärningarna varit led i en upprepad kränkning av flickornas integritet och att de ”kunde förväntas allvarligt skada” flickornas självkänsla. Åklagaren menar också att gärningarna varit "ägnade att skada tryggheten och tilliten" hos barnen i förhållande till en närstående person.

Mannen är även åtalad för en ringa misshandel mot en man. De flesta av brotten har inträffat i Hultsfreds kommun, men vissa under bilfärder i Vimmerby.  

Den åtalade nekar till brott.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt