Annons:

INGEN MISSTÄNKT FÖR HOT MOT VÄSTERVIKS GYMNASIUM

Det allvarliga hotet har fått stor spridning på sociala medier under dagen. Foto: MostPhotos

INGEN MISSTÄNKT FÖR HOT MOT VÄSTERVIKS GYMNASIUM

För en stund sedan berättade vår tidning om att ett grovt allvarligt hot riktats mot en skola i Västervik. Det handlar om Västerviks gymnasium och ännu är ingen person misstänkt för brottet.

Annons:

Kommunen gick ut med information om händelsen under eftermiddagen. Det började med att ett klotter som kunde uppfattas som ett hot om en allvarlig våldshändelse på en skola. I dag spreds rykten på sociala medier om att en liknande våldhändelse skulle inträffa på Västerviks gymnasium.

Polisen vill inte gå in på vilken sorts våldshändelse det handlar om, men har bedömt att hotet är oseriöst.

– Vi har tittat på de här ryktena som figurerat under dagen, haft patruller på plats, genomfört informationsinhämtning och gjort vissa åtgärder. Som läget är nu bedömer vi hotet som oseriöst, säger presstalespersonen Robert Loeffel.

Hur många har tagit del av hotet?

– Det är mycket rykten som går och det skapar osäkerhet. Jag skulle tro att det är ganska många, det sprider sig från mun till mun och på sociala medier.

"Det vill vi inte göra"

En förundersökning om grovt olaga hot mot grupp pågår. Vilka som hotet riktats mot vill inte Loeffel gå in på. Inte heller varför polisen bedömer hotet som oseriöst.  

– Det vill vi inte göra. Vi vill inte att människor som har illvilliga meningar ska få den informationen.

Ingen person är misstänkt för brott i nuläget.

Hur kommer ni jobba med ärendet?

– Vi har en förundersökning som är igång och vi får se på det material som  finns och sedan får beslutsfattare bestämma vad som är nästa steg.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt