Annons:

 LÄNET: MAN ÅTALAS FÖR FLERA GROVA VÅLDTÄKTER

Ett åtal om flera grova våldtäkter har väckts vid Kalmar tingsrätt. Foto: Jakob Karlsson

LÄNET: MAN ÅTALAS FÖR FLERA GROVA VÅLDTÄKTER

En man från Mörbylånga åtalas för flera grova våldtäkter. Övergreppen har han dessutom spelat in och han har även installerat en GPS i kvinnans bil som han sedan kopplat till sin mobiltelefon.

Annons:

Mannen är 45 år gammal och han åtalas för sex fall av grov våldtäkt och ett fall av grovt sexuellt tvång. Vid alla tillfällen åtalas han även för kränkande fotografering då han har filmat övergreppen på kvinnan och sedan sparat filmerna.

Mannen har drogat kvinnan innan han utsatt henne för de sexuella gärningarna. Åklagaren menar att mannen visat grov hänsynslöshet och utnyttjat offrets skyddslösa ställning. Vid ett av brotten har parternas gemensamma barn funnits i samma säng när övergreppet skedde.

Utöver det åtalas mannen för kränkande fotografering under en längre tidsperiod sedan han i hemlighet satt upp en dold kamera i kvinnans lägenhet. Kameran har skickat inspelningar till den åtalades mobiltelefon. Han har också, enligt åtalet, installerat en GPS-anordning i kvinnans bil som sparat 5 300 koordinater för olika platser. Informationen har skickats till den åtalades mobiltelefon.

Mannens inställning till anklagelserna framgår inte av stämningsansökan. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt