Annons:

LÄNET: Filmade och våldtog exfrun när hon var medvetslös – döms till långt fängelsestraff

En man i 45-årsåldern drogade och filmade sin exfru när han våldtog henne. Nu har mannen, hemmahörande på Öland, dömts till åtta års fängelse. Han ska också betala skadestånd på drygt 375 000 kronor.

Annons:

Mannen och kvinnan blev tillsammans i unga år, men skilde sig senare. De har fortsatt haft kontakt och mannen har utsatt kvinnan för en rad grova sexuella brott. 

Kvinnan har under några års tid drabbats av oförklarig minnesförlust vid flera tillfällen och även sökt vård för sina besvär. Vänner och kollegor har påträffat henne när hon varit vinglig, uppgett att hon haft dubbelseende och hon har uppgett att hon känt en metallisk smak i munnen när hon ätit kvarg och därefter drabbats av minnesförlust, enligt domen. 

Senare har det visat sig att mannen drogat kvinnan genom att blanda i sömnmedel i hennes kvarg. När hon sedan våldtogs var hon medvetslös och mannen spelade dessutom in de grova övergreppen.

Satte upp dold kamera

Mannen har även övervakat sin exfru. Under en längre tidsperiod satte han i hemlighet upp en dold kamera i kvinnans lägenhet. Kameran har skickat inspelningar till mannens mobiltelefon. Han har också installerat en GPS-anordning i kvinnans bil som sparat över 5 000 koordinater för olika platser. 

Mannen döms till fängelse i åtta år för sex fall av grov våldtäkt, grovt sexuellt tvång, ofredande, flera fall av kränkande fotografering och ringa dopingbrott. Han frias från ett fall av grov våldtäkt. 

Han ska också betala skadestånd till kvinnan på drygt 375 000 kronor.

Mannen nekar till delar av anklagelserna. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt