Annons:

Man gick till våldsam attack på behandlingshem i Vimmerby

En man döms för flera brott på ett behandlingshem i Vimmerby. Foto: MostPhotos

Man gick till våldsam attack på behandlingshem i Vimmerby

En man från Stockholmsområdet döms för flera brott på ett behandlingshem i Vimmerby – bland annat för en misshandel av en medarbetare.

Annons:

Mannen är cirka 35 år gammal och döms för misshandel, försök till misshandel, ringa skadegörelse, två fall av skadegörelse samt ofredande. Påföljden blir rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivning och ett skadestånd till medarbetaren på 6 000 kronor.

Mannen hade fått besked om att ett möte ställts in och tappade humöret fullständigt. Han svingade först mot en medarbetare som hann ducka och en stund senare gick han till attack mot en annan medarbetare och utdelade flera slag i dennes huvud. Offret har berättat om fem-tio hårda knytnävsslag och fick smärta. Mannen har erkänt brotten som inträffade under förra hösten.

Slog sönder dator på bibblan

Lite tidigare än så fick mannen ett annat utbrott men nöjde sig med att våldföra sig på inventarier vid det tillfället. Vid ytterligare ett annat tillfälle har mannen knuffat en medarbetare på behandlingshemmet och i början av augusti slog han sönder en dator på biblioteket i Vimmerby.

Mannen är dömd flera brott sedan tidigare och får nu rättspsykiatrisk vård sedan utredningen visat att han begick handlingarna under en allvarlig psykisk störning.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt