Annons:

Frias för sexuellt ofredande på studenten – förhör hölls två år senare

En man frias från åtalet om sexuellt ofredande i samband med studenten 2018. Foto: Genrebild

Frias för sexuellt ofredande på studenten – förhör hölls två år senare

En man i 20-årsåldern hemmahörande i kommun frias från misstankarna om sexuellt ofredande i samband med studenten 2018. Vissa av förhören har hållits först två år efter händelsen.

Annons:

Det var i samband med studenten 2018 som en ung kvinna i Vimmerby uppgav att hon utsatts för ett sexuellt ofredande på en nattklubb i Vimmerby. 

En kille ska ha "juckat" och gnidit sig mot henne och försökt att ta sina händer under hennes kjol. Killen ska ha fortsatt fast hon tydligt visat att hon inte ville. 

Hon har i förhör uppgett att killen och hans kompisar skrattade åt henne när hon vände sig om. Hon uppskattade att tafsandet pågick i mellan tre till fem minuter. Hon säger sig vara säker på att det var rätt person som pekades ut efter händelsen.

Killen däremot menar att han letade efter en kompis och inte alls förstod varför tjejen skrek åt honom. Han säger inte veta vad som hade hänt på platsen.

Två år efteråt

Åklagaren har begärt förhör med en mängd personer, men vissa av förhören har inte hållits förrän i maj 2020. Nästan två år sedan den aktuella kvällen.

Vänner till den unga kvinnan har gett stöd åt hennes berättelse och menar att de också känner igen mannen som misstänkts för sexuellt ofredande mot deras vän. De stod bredvid henne och tafsandet ska inte ha upphört förrän två av dem bytte plats. 

Men vänner till den unga mannen uppger däremot att de blev chockade över anklagelserna och att "XXX inte är en sån person". 

Ogillar åtalet

Tingsrätten skrivet att kvinnan, trots att det gått nästan två år sedan händelsen inträffade, varit märkbart berörd i tingsrätten. Att en person har "juckat" mot henne är utrett, enligt tingsrätten. Men tingsrätten anser inte att det är tillräckligt tydligt vad personen gjorde med sina händer för att säga säkert att han tagit på hennes kropp.

Tingsrätten finner, efter de olika vittnesbilderna, att det råder osäkerhet när det gäller vem som gjort detta på det trånga dansgolvet. Därför ogillar rätten åtalet och mannen frias för sexuellt ofredande.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt