Annons:

MISSTÄNKTE MANNEN HAR ERKÄNT MORDEN I LINKÖPING

Ett förhandsbesked från NFC gav ett positivt besked för utredarna. Foto: MostPhotos

MISSTÄNKTE MANNEN HAR ERKÄNT MORDEN I LINKÖPING

Misstankarna mot den man i 35-årsåldern som är misstänkt för dubbelmordet i Linköping 2004 har stärkts. Detta efter att NFC lämnat ett förhandsbesked om en positiv matchning av mannens DNA. För TT meddelar mannens advokat att han erkänt morden. 

Annons:

NFC har inte slutgiltigt tagit ställning till om mannens DNA matchar med gärningspersonens, men man har lämnat ett positivt förhandsbesked till utredarna. Efter det har misstankegraden mot mannen höjts, från skäligen misstänkt och till sannolikt misstänkt för det dubbelmord som gäckat utredarna i polisen under 16 år. 

En kvinna i 50-årsåldern och ett barn blev mördade mitt i centrala Linköping, men trots god teknisk bevisning har brottet inte kunnat lösas. Efter ett pilotprojekt kunde polisen gripa mannen i morse, detta tack vare bland annat släktforskning. 

Gripandet skedde i mannens bostad och ska ha varit odramatiskt. Ett förhör har hållits med mannen, men hans inställning i frågan är okänd. Ett längre förhör ska hållas med mannen under eftermiddagen och besked om häktning väntas komma under onsdagen. Först efter det är åklagaren tillgänglig för media. 

Uppdatering 15.49: För TT uppger mannens advokat att mannen erkänt morden i förhör under eftermiddagen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt