Annons:

Misshandlade och hotade ex-sambon - Vimmerbybo döms till fängelse

En man i 25-årsåldern hemmahörande i Vimmerby kommun döms av Kalmar tingsrätt för flera brott begångna mot hans före detta sambo. Nu väntar fängelse för mannen.

Annons:

En man bosatt i Vimmerby kommun har stått åtalad för ett antal brott, för vilka han nu döms. Det handlar om misshandel vid tre tillfällen, grovt olaga hot vid två tillfällen, olaga hot samt ringa narkotikabrott vid tre tillfällen. Mannen frias från ett åtal avseende brott mot knivlagen.

Åtskillga brott mot ex-sambon

Enligt domen ska mannen, som är i 25-årsåldern, under tidsperioden 3 november 2019 – 8 april 2020 ha utsatt sin före detta sambo, även hon bosatt i Vimmerby kommun, för ett flertal brottsliga gärningar.

Bland annat ska han enligt domen tryckt en glödande cigarett i ansiktet på henne, sparkat och slagit henne, tryckt ner hennes huvud i en soffa så att hon inte kunde andas på en minut, hällt ut tändvätska i kvinnans bostad och hotat tända på, bajsat på hennes vardagsrumsgolv, kastat henne i marken, hotat henne med ett hagelgevär, slitit i hennes hår, skurit sönder kläder med kniv och hotat att skära sönder hennes bröst med kniv

Kvinnan spelade in 

Vid flera av dessa tillfällen låg även parets gemensamma barn och sov på övervåningen.

En del av de inträffade händelserna har kvinnan spelat in på sin mobiltelefon, vilket gav rätten stöd till domen.

I övrigt har rätten satt stor tilltro till kvinnan, medan man inte anser att mannens avvikande förklaringar och berättelser är trovärdiga, även om mannen har erkänt en mindre del av de gärningar som beskrivs i åtalet.

Fängelse och skadestånd 

En enhällig tingsrätt dömer nu mannen till ett år och tio månaders fängelse. Detta, som man skriver, ”med hänsyn till brottslighetens art och höga straffvärde”.

Mannen ska även betala skadestånd till kvinnan. Dels för kränkning 40 000 kronor, sveda och värk 3 000 kronor samt 2 500 kronor för en trasig fönsterruta och en skadad mobil, orsakat av den tilltalade.

Mannen ska vara fortsatt häktad fram tills fängelsestraffet får verkställas.

Eventuell överklagan ska ges in till tingsrätten senast den 4 augusti 2020.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt