Annons:

ÄNNU EN ANMÄLAN OM SEXÖVERGREPP PÅ HÄST

För andra gången på kort tid har ett sexövergrepp mot en häst polisanmälts. Foto: MostPhotos

ÄNNU EN ANMÄLAN OM SEXÖVERGREPP PÅ HÄST

I går berättade vår tidning om ett misstänkt sexövergrepp på en häst i Hultsfreds kommun. I Västervik har polisen mottagit en anmälan om en liknande händelse.

Annons:

Någon gång mellan den 19 och den 24 juli ska en häst ha blivit skuren i underlivet av en okänd person. Händelsen inträffade i en hage i Västrum utanför Västervik och veterinärkostnaden uppskattas till 20 000 kronor.

Några iakttagelser finns inte.

Det här är andra gången inom några dagar som ett djurplågeri riktat mot hästars underliv anmäls i vår region. I går skrev vi om det misstänkta övergreppet i Hultsfred kommun.

– Min dotter har häst i det här stallet och de går på bete nu under sommaren. Två hästar var i en hage och när hästägaren kom till hagen såg hon att det låg en pall där. Hon tänkte inte mer på det, utan gick in för att hämta flughuvan och flygmedel. När hon kom tillbaka och lyfte på svansen så såg hon att hästen var jättesvullen i vulvan. Då tittade hon på pallen och såg att den gått av vid ena benet. Någon har alltså förgripit sig på en av hästarna, sa en person till vår tidning.

"Alltid en bra idé"

Om händelserna har något samband är förstås oklart.

– Det är svårt att säga, men det kan givetvis ha ett samband eftersom det är samma modus. Om det visar sig att det finns någon som vill hästarna illa får man ha lite extra uppmärksamhet, det är alltid en bra idé, säger Ulf Gollungberg vid polisen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt