Annons:

Misshandlade ex-pojkvännen på krogen - nu döms Vimmerbykvinnan

Foto: MostPhotos

Misshandlade ex-pojkvännen på krogen - nu döms Vimmerbykvinnan

En kvinna i 20-årsåldern bosatt i Vimmerby kommun döms av Kalmar tingsrätt efter att ha misshandlat sin ex-pojkvän på en krog i Vimmerby.

Annons:

Händelsen inträffade i januari i år på ett nöjesställe i Vimmerby. Kvinnan stötte då ihop med sin tidigare pojkvän – ett förhållande som hade tagit slut ett par veckor tidigare.

I förhör har den tidigare pojkvännen berättat att kvinnan kom fram till honom på festen, men att han inte hade någon lust att prata med henne. Då ska kvinnan först ha nypt honom hårt på ena överarmen och vid ett senare tillfälle även slagit honom i ansiktet. Mannen uppger att han fick ont i käken, och inte kunde äta förrän dagen efter. Han säger sig inte ha varit onykter under kvällen.

En annan version 

Kvinnans version av händelsen skiljer sig dock åt, och under rättegången förnekade hon brott.

Kvinnan uppgav att hon druckit mycket alkohol under kvällen och hade minnesluckor. Hon minns dock att hon tagit tag i mannens handled men sedan blivit bortförd av sina vänner.

Vid ett senare skede ska hon istället ha blivit misshandlad av en annan man (som av åklagaren var kallad som vittne), och att det var när hon försvarade sig från den misshandeln som hon kan ha träffat ex-pojkvännen med något slag.

Fälls för misshandel 

Vittnets uppgifter var dock snarlika ex-pojkvännens, och rätten ansåg såväl vittnet som ex-pojkvännen gjorde ett trovärdigt och tillförlitligt intryck.

I frågan om kvinnans slag i ex-pojkvännens ansikte anser tingsrätten detta vara styrkt och att kvinnan agerade med uppsåt. Vad gäller nypningen menar rätten dock att detta ska ha skett utan uppsåt.

Kvinnan fälls därför för misshandel, men den anses som ringa.

Påföljden fastställdes till 80 dagsböter om 50 kronor. Då fängelse finns i straffskalan ska kvinnan också betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Inget skadestånd 

Ex-pojkvännen hade begärt att kvinnan skulle betala honom 5 000 kronor i skadestånd för sveda och värk. Vid en samlad bedömning ansåg tingsrätten att de skador som han fått var så begränsade att han inte kan få någon ersättning för detta.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt