Annons:

HULTSFREDSBO DÖMS FÖR TVÅ VÅLDTÄKTER MOT BARN

En man i 45-årsåldern döms för två våldtäkter mot barn. Mannen är bosatt i Hultsfred och döms även för grovt sexuellt övergrepp mot barn och sexuellt ofredande. Straffet bestäms till tre års fängelse – och mannen ska även betala ut skadestånd till de två offren på 225 000 respektive 197 000 kronor.

Annons:

De två våldtäkterna har inträffat mellan 2007 och 2012. Utöver det döms mannen för ett okänt antal brott av grovt sexuellt övergrepp mot barn på två punkter. I ena fallet ska brotten ha inträffat mellan maj 2005 och maj 2009 och i det andra fallet handlar det om tiden mellan april 2005 och juli 2013.

Mannen döms också för okänt antal fall av sexuellt ofredande på två punkter. De brotten har utförts mellan 2011 och 2016. Mannen har nekat till samtliga anklagelser.

Skyldig på tio av elva punkter

Det finns varken vittnesuppgifter eller teknisk bevisning för händelserna, men tingsrätten bedömer att offrens uppgifter räcker för att fälla mannen.

Brotten anmäldes i mitten av maj i år. Det sekretessbelagda åtalet består av elva åtalspunkter. Mannen döms som skyldig till tio av de elva anklagelserna.

Beroendeställning

Offren har haft någon form av beroendeställning till gärningsmannen. I domen skriver tingsrätten att ”brotten ägde rum på platser där målsägandena var tvungna att vistas och där de hade rätt att känna sig trygga”.  

Mannen har bekräftat vissa omständigheter, bland annat att han och offren ska ha ”killat varandra” och att han i samband med sådan samvaro lyft upp kalsongresåren så att offren kunnat komma åt att ””killa” honom på låret”.

Domstolen var inte enig

Mannen frikänns från en anklagelse om sexuellt övergrepp mot barn sedan tingsrätten inte anser det vara bevisat att mannen uppmanat offret att agera på det sätt som offret gjort.

Mannen är inte straffad sedan tidigare. Nu väntar fängelse i tre år och skadestånd på totalt 423 000 kronor. Mannen ska stanna kvar i häkte fram tills att domen vinner laga kraft.

Domstolen var inte enig i beslutet. En rådman menar att bevisningen inte är tillräcklig och anser att mannen borde frias.

Domen kan överklagas till hovrätten. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt