Annons:

Häst i Småland dog av sjukdom – utredning läggs ned

Den häst som hittades död i Småland dog av sjukdom och anmälan om djurplågeri är nu nedlagd. Foto: MostPhotos

Häst i Småland dog av sjukdom – utredning läggs ned

I slutet av september berättade vår tidning om en utredning om djurplågeri i Jönköpings län. Nu är obduktionen klar och det visade sig att hästen dog av en akut sjukdom.

Annons:

Polisen misstänkte att en människa bragt hästen om livet och skurit bort ena ögat och ett öra. Nu är obduktionen klar och det visar sig att hästen dog av akut tarmvred. De yttre skadorna på hästen har ett eller flera andra djur orsakat.

– Enligt obduktionsrapporten är hästens dödsorsak ett akut tarmvred. De yttre skadorna på hästen har uppkommit efter hästens död.  Skadorna har uppkommit genom yttre påverkan av ett djur, säger förundersökningsledaren Åsa Nyblom i ett pressmeddelande. 

Inledningsvis bedömde en veterinär att hästen kunde ha dödats med ett vasst föremål.

- Initialt misstänktes det att någon människa kunde ha dödat hästen, det gjorde att vi försökte att reda ut om något brott hade begåtts eller inte. Vi inhämtade information och iakttagelser tidigt för att få ett så bra underlag som möjligt. Därför eftersökte vi tips från allmänheten. Det är bra att få in tips i ett tidigt skede, som i alla andra brottsutredningar. Vi jobbade brett för att ha ett bra underlag att arbeta vidare med när väl obduktionsrapporten kom. Nu kan vi alltså fastställa att inget brott har begåtts, berättar Nyblom.

Utredningen läggs nu ned.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt