Annons:

MISSTÄNKTES FÖR MORDFÖRSÖK - NU SLÄPPS MANNEN

Foto: Arkivbild

MISSTÄNKTES FÖR MORDFÖRSÖK - NU SLÄPPS MANNEN

Kammaråklagare Åsa Adolfsson lägger ner utredningen mot den man som misstänktes för mordförsök efter en händelse i Gunnebo i förra veckan.
– Bevisningen räckte helt enkelt inte till, berättar hon.

Annons:

Det var strax efter klockan tio på onsdagsförmiddagen i förra veckan som polis skickades till en lägenhet i Gunnebo, Västerviks kommun, efter ett larm om lägenhetsbråk.

I lägenheten anträffades en man som hade blivit misshandlad med ett tillhygge.

Den skadade mannen, som är i 30-årsåldern och hemmahörande i Kalmar län, fördes till Västerviks sjukhus. Där konstaterades det att mannen hade utsatts för grovt våld men klarat sig undan med lindriga skador.

Misstänkte mannen släppt 

I lägenheten befann sig även en man i 40-årsåldern, som greps av polis och fördes till polisstationen i Västervik för förhör. Han anhölls senare, men nu har kammaråklagare Åsa Adolfsson lagt ner utredningen mot honom.

– Det stämmer. Bevisningen räckte helt enkelt inte, så mannen är släppt och utredningen nedlagd, berättar hon.

Och rubriceringen har inte ändrats till något annat, exempelvis misshandel?

– Nej, förhör och analyser av den tekniska bevisningen har visat att det sannolikt förekommit våldsamheter från båda håll.

– Framför allt är det vittnesuppgifter som gör att jag inte kan styrka vem som har angripit vem, eller om man har agerat i nödvärn, säger Åsa Adolfsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt