Annons:

Berusad och körkortslös kvinna körde av vägen och voltade

En kvinna bosatt i Vimmerby kommun körde av vägen och voltade med sin bil. Nu har hon dömts för grov olovlig körning och grovt rattfylleri.

Annons:

Det var i mars i år som kvinnan, som är i 55-årsåldern och saknar körkort, gav sig ut och körde bil i Vimmerby. Dessförinnan uppger hon att hon hade druckit cirka fyra burkar stark- och mellanöl samt att hon hade tagit läkemedlet Xanor som hon har legalt utskrivet.

I förhör har kvinnan uppgett att hon var medveten om att medicinen är försedd med röd triangel samt att den inte ska kombineras med alkohol.

Körde av vägen och voltade

I samband med en skarp kurva tappade kvinnan kontrollen över bilen, körde av vägen och voltade ett varv. Bilen blev stående i vatten, som gick upp till trösklarna.

Ett vittne uppgav vid rättegången att han precis innan kurvan hade blivit omkörd av en bil med mycket hög hastighet.

Mannen, som fick hjälp med att ta hand om kvinnan av ytterligare en förbipasserande, larmade SOS, och både polis, räddningstjänst och ambulans kom till platsen.

Slapp fängelse

Kvinnan, som förekommer under 20 avsnitt i belastningsregistret och bland annat skadade en kota vid olyckstillfället, har erkänt gärningen och hon döms av Kalmar tingsrätt för grovt rattfylleri och grov olovlig körning till skyddstillsyn samt samhällstjänst 60 dagar.

I domen skriver tingsrätten att ”Det finns således mycket som talar för att påföljden ska bestämmas till fängelse. N.N. tycks dock ha gjort vissa förändringar i sitt liv och kommit till vissa insikter angående sin alkoholproblematik. Även om vård på behandlingshem förmodligen vore att föredra för N.N. anser tingsrätten att hon bör få en chans med skyddstillsyn och vård inom öppenvården.”

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt