Annons:

LÄNET: Långt fängelsestraff för man – våldtog ung flicka i bil

Han tog med sig den unga flickan ut i skogen. Sedan förgrep han sig på henne. Nu döms mannen, som är i 65-årsåldern, till fängelse i åtta år. 

Annons:

Händelsen inträffade på en skogsavfart längs E22 i juli i år, där mannen tagit med sig barnet i en bil. Flickan, som är under tio år gammal, hade en nära relation till mannen och kom hem till honom efter att ha varit på en aktivitet. Hon bytte därefter kläder och mannen har i förhör uppgett att det då "slog slint i huvudet på honom". 

Mannen tog med flickan i bilen för att åka och handla. Men han stannade till och körde in på en skogsväg. Där band han fast flickan i både händer och fötter och tvingade sig med våld på henne. Han har också hotat att tejpa för hennes mun om hon inte slutade skrika. Flickan ska ha sagt att han skulle få pengar om han slutade. 

Döms till långt fängelsestraff 

Mannen har erkänt stora delar av gärningen, men förnekat att han genomfört ett fullbordat samlag med flickan. Tingsrätten anser dock att det finns tillräckligt med bevis för att han har gjort det. 

"XXX har genom det anförda visat en sådan särskild hänsynslöshet och råhet att straffvärdet vida överstiger det stadgade minimistraffet", skriver tingsrätten i domen. 

Mannen hade inför övergreppet införskaffat en rad sexleksaker och hjälpmedel. Efter övergreppet bad han om ursäkt och bad flickan ringa en annan närstående för att bli hämtad. 

Gärningsmannen häktades i juli och döms nu till åtta års fängelse för grov våldtäkt mot barn.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt