Annons:

Man från Vimmerby misstänks för flera brott efter gårdagens olycka

Foto: Simon Henriksson

Man från Vimmerby misstänks för flera brott efter gårdagens olycka

Den man som på söndagskvällen kraschade med sin bil in i en stenmur i centrala Vimmerby misstänks nu för ett flertal brott.

Annons:

Det var strax innan klockan 19.30 på söndagskvällen som larmet kom om att en trafikolycka hade inträffat på Storgatan vid kyrkan i centrala Vimmerby. När räddningstjänsten kom till platsen kunde man konstatera att en bil hade kört in i en stenmur.

– Det ska ha varit en ganska rejäl smäll. Jag vet inte hur man har kommit, men det ska ha varit med bra fart, sa Kenneth Söderberg vid räddningstjänsten till vår tidning på söndagskvällen.

Misstänks för flera brott 

När räddningstjänsten kom till platsen var inte föraren av bilen kvar vid olycksplatsen. Denne, en man i 25-årsåldern hemmahörande i Vimmerby, hittades dock senare av ambulanspersonalen. Denne ska ha ådragit sig lättare skador, men behövde enligt SOS-Alarm inte följa med till sjukhus.

Föraren omhändertogs dock av polisen och misstänks nu för en rad brott.

– Det handlar om smitning från trafikolycksplats, rattfylleri, olovlig körning och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Mannen togs med för provtagning och förhör, men släpptes sedan, berättar Ulf Gollungberg vid polisen. 

Bilen, som polisen misstänker att mannen olovligen har tagit nycklarna till och sedan åkt iväg med, fick omfattande skador vid olyckan och fick bärgas från platsen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt