Annons:

VIF-spelaren hotade att döda vakter – döms för tre brott

En man i 20-årsåldern döms för tre brott på en nattklubb i Vimmerby. Mannen slipper fängelse och får i stället en villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar.

Annons:

I våras gick Vimmerby IF ut med att en fotbollsspelare i klubbens A-lag är misstänkt för flera brott. I dag dömdes mannen för tre brott. Samtliga inträffade på nattklubben Kharma den 24 april i år.

Brotten mannen döms för är hot mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Mannen ska ha sagt följande saker till ordningsvakter:

  • att om han inte haft bojor skulle han slå dem på käften
  • att han skulle slå ihjäl vakterna
  • att han skulle ta reda på deras hemadresser och komma dit och slå ihjäl deras familjer
  • att han skulle bränna ner Kharma
  • att han ska komma ihåg deras ansikte och att de inte är säkra.

Nekat till anklagelserna

Mannen ska även ha försökt sparka vakterna och gjort motstånd när han skulle omhändertas. Mannen har nekat till samtliga händelser och menat att vakterna ljuger om händelserna eftersom de trodde att han var drogpåverkad, vilket han inte var. Enligt vakterna ska de ha bett mannen lämna platsen eftersom han var högljudd.

Slipper fängelse

En enig Kalmar tingsrätt går på vakternas linje, men bedömer att det inte finns någon anledning att misstänka fortsatt brottslig verksamhet. Därför slipper fotbollsspelaren fängelse och får i stället en villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Straffet motsvarar fängelse i en månad.

Domen kan överklagas.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt