Annons:

Söker nytt begravningsombud till Vimmerby – då tillsätts uppdraget

Vimmerby står utan begravningsombud. Foto: Bildbyrån

Söker nytt begravningsombud till Vimmerby – då tillsätts uppdraget

Länsstyrelsen söker ett nytt begravningsombud till Vimmerby. Uppdraget ska vara tillsatt 1 januari 2022.

Annons:

Det tidigare begravningsombudet i Vimmerby kommun har bett om att bli entledigad från uppdraget. Nu söker Länsstyrelsen ett nytt begravningsombud till begravningsverksamheten.

Ett begravningsombud ska bland annat säkerställa att de personer som inte tillhör Svenska kyrkan också får sina intressen tillvaratagna. 

– Begravningsombudet ska också informera dem som inte tillhör Svenska kyrkan om sin verksamhet och hålla kontakt med företrädare för andra trossamfund än Svenska kyrkan, säger Johanna Gullqvist, förvaltningshandläggare på Länsstyrelsen.

En församling i Svenska kyrkan är skyldig att hålla allmänna begravningsplatser för folkbokförda inom församlingens förvaltningsområde, alldeles oavsett personernas trostillhörighet. Dessutom ska särskilda gravplatser erbjudas dem som inte tillhör något kristet trossamfund.

Ett begravningsombud utses för en tid av fyra kalenderår. 

"Enligt begravningslagen ska länsstyrelserna ge kommuner, trossamfund och livsåskådningsorganisationer tillfälle att skicka in förslag på lämpliga personer", skriver Länsstyrelsen. 

Den 1 januari ska ett nytt begravningsombud vara på plats.

– Det är viktigt att begravningsombudet är lämplig för uppdraget. Det ska vara en person med kunskaper och förståelse inom ekonomi, olika religioner, livsåskådningar och begravningsseder.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt