Annons:

38 800 av länets pensionärer berättigas inkomstpensionstillägg. Foto: Pixabay

Nästan 40 000 pensionärer i länet får pensionstillägg

Efter att drygt 60 000 pensionärer i Kalmar län prövats för det nya inkomstpensionstillägget framgår att närmare två tredjedelar är berättigade.

Annons:

Det nya inkomstpensionstillägget, som är beslutat av riksdagen, syftar till att människor som arbetat ett helt liv med låg lön ska erhålla högre pension. För att få tillägget, som är på upp till 600 kronor i månaden före skatt, måste man ha fyllt 65 år, jobbat i Sverige i minst ett år och ha en beräknad inkomstgrundad allmän pension på mellan 9000 och 17000 kronor före skatt. Sedan 60 200 av Kalmar läns pensionärer prövats står det klart att 38 800 är berättigade till tillägget och dessa har fått besked från Pensionsmyndigheten under augusti månad. Pengarna betalas ut första gången den 17 och 20 september.

– Nu får alla pensionärer som har rätt till det nya inkomstpensionstillägget sin utbetalning. I Kalmar län är det ungefär var femte pensionär som prövats för inkomstpensionstillägget som får maxbeloppet på 600 kronor före skatt, säger Ann-Sofie Kraft Nilsson, pensionsexpert på Pensionsmyndigheten.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt