Annons:

Amena efter att hon tvingades lämna Idol – “Jag grät i två dagar”

Amena Alsameai under ett av sina uppträdanden i Idol. Resan tog slut i fredags. Foto: Skärmdump/TV4

Amena efter att hon tvingades lämna Idol – “Jag grät i två dagar”

Snart en vecka har gått sedan Amena Alsameai, 21, tvingades lämna det populära musik- och showprogrammet Idol som sänds på TV4. Nu berättar hon om vägen fram till Idol, själva tävlingen och hennes framtid inom musiken. 

Annons:

Amena Alsameai var den som behövde lämna Idol efter fredagens program. Nu säger hon att det känns okej men att de närmaste dagarna efteråt var otroligt jobbiga.

– Jag grät i två dagar efter jag åkt ut. Min familj och mina vänner försökte göra mig glad genom att hitta på roliga saker för att göra det bästa av situationen, berättar Amena. 

“Once in a lifetime-moment”

Amena har sjungit hela sitt liv. Som elvaåring deltog hon i en musiktävling i Jemen och hon var redan då säker på att det var musik och skapande hon ville hålla på med. När hon som fjortonåring flyttade till Vimmerby säger hon att det det var som att en ny värld öppnades. 

– Jag sjöng för mina lärare i skolan och de pushade mig att söka till programmet. Först tvekade jag men till slut vågade jag. Mitt mål var att beröra juryn på samma sätt som jag berört mina lärare, säger Amena. 

Idol-resan var det första steget i Amenas musikkarriär. Hon berättar att Idol var en otrolig upplevelse som gett henne jättemycket både inom musiken och för hennes personliga utveckling. 

– Hela resan var verkligen ett once in a lifetime-moment, säger hon. 

På scen

– Mitt starkaste minne är när jag stod på scen första gången. Jag var rädd och nervös men kunde känna mig själv och att det verkligen var det här jag vill göra, säger Amena. 

Amena säger efter programmet att hon lärt sig ta hand om sig själv. Trots att hon försökte njuta hela tiden blev det för mycket med allt som skulle göras. 

– Jag är nöjd med allt jag gjort förutom det sista framträdandet. Det blev för mycket och jag var jättetrött. Det är en tävling om så mycket, inte bara sång. Man ska hitta bra låtar, träna och samtidigt ta hand om sig själv, förklarar hon. 

Vill beröra

– Idol-resan var det första steget inom musiken, nu vill jag bara fortsätta dela ut musik till alla. Jag vill påverka och beröra andra på mitt sätt med musiken. Nu vill jag bara tacka alla som stöttat mig och röstat, er kärlek betyder allt. Det har gett mig hopp och kraft, avslutar Amena Alsameai. 

Alice Enwall

Prao

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt