Annons:

Moa Eskilsson är vikarierande ungdomssamordnare i Vimmerby kommun. Foto: Privat

Kommunen bjuder in till evenemang – "Ungas röster i demokratin"

Vimmerby kommun ska den 18 november hålla ett evenemang både digitalt och i stadshuset där det kommer diskuteras viktiga frågor som rör unga i demokratin. 

Annons:

Demokratistugan kommer på besök i länet lagom till demokratins 100 års jubileum. Vimmerby kommun, i ett samarbete med Länsstyrelsen Kalmar Län, bjuder in till spännande föreläsningar, panelsamtal och diskussioner. Allt ska handla om demokrati gällande barn och unga. 

– Vi är redan väldigt aktiva inom barn- och ungdomsfrågor så det var självklart att den här kvällen skulle hållas när vi fick chansen. Vi vill ge unga en chans att prata utan att vuxna sätter stopp, säger Moa Eskilsson, vikarierande ungdomssamordnare. 

Under kvällen hoppas Moa att andra från kommunen och flera medborgare kommer för att lyssna på vad unga tycker är viktigt och vad de har för åsikter och förväntningar i samhället. 

– Alla kanske inte vill eller kan komma till stadshuset, då kan man istället vara med digitalt. Vi har hållit panelsamtal och liknande grejer innan som också skett via internet, säger Moa. 

Aktiviteter hela veckan

Inspelade föreläsningar och utställningar om unga och demokrati finns att titta på hela veckan. Allt för att så många som möjligt ska lära sig om barnkonventionen, barns rättigheter och ungas röst i samhället. 

– Åsa Ekman kommer och föreläser också, det ska bli väldigt kul. Hon kommer besvara viktiga frågor som rör både barn och unga i samhället både i en föreläsning och ett panelsamtal, berättar Moa. 

Alice Enwall

Prao

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt