Annons:

Bilden är en genrebild.

Föreningens ordförande om misstänkt förskingring: "Det är jättetråkigt"

En person misstänks för förskingring i samband med en aktivitet tidigare i höst. Föreningen har nu gjort en polisanmälan.
– Det här är jättetråkigt, säger föreningens ordförande.

Annons:

Tidigare i höst hade föreningen en aktivitet som innefattade pengar. Två frivilliga personer hjälpte föreningen och aktiviteten innebar att man skulle swisha pengar till föreningens swishnummer.

– Därefter fick vi uppgifter om att en person blivit uppmanad att betala till ett annat swishnummer. Vi fick en skärmdump på att tre personer ska ha betalat till den här personen istället, säger föreningens ordförande. 

Föreningen bjöd in personen till ett möte.

– Vi frågade allmänt om hur det hade gått och sedan tog vi upp det här. Då var personen väldigt frågande och menade att inga pengar hade kommit in på hens privata konto, även om skärmdumpen tydligt visade att det var så.

"Pengarna behövs"

Föreningens ordförande säger att en liknande aktivitet genomfördes för två år sedan. Då hade klubben en omsättning på 80 000 kronor. I år var det 50 000 kronor.

– Det kan därför finnas ett stort mörkertal för det var mer folk totalt sett det här året. Sedan kanske inte alla gjorde den här aktiviteten förstås, men det skulle kunna handla om 30 000 kronor, säger föreningens ordförande.

Enligt föreningens ordförande ska personen ha erkänt tre betalningar, men inte den som föreningen menar att de har bevis för.

– Vi har uppmanat hen att visa hela sin swish-historik, men den här betalningen finns inte med på det vi har fått. Därför har vi valt att göra en polisanmälan och nu får polisen utreda det här. 

Hur känns det här?

– Det är jättetråkigt för det är en person vi har litat på. Pengarna behövs verkligen i verksamheten. Det är barn och ungdomar som har slitit för att dra in pengar och föreningen har en ansträngd ekonomi. Det är verkligen jättetråkigt. Vi har uppmanat personen att göra rätt för sig och nu får polisen titta på det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt