Annons:

Hampus Thorstensson börjar få allt klart för helgens vintersmyckade premiärmarknad på Nossen. Foto: Privat

Allt klart för premiärmarknaden på Nossen – så många knallar kommer

En ”förhandssuccé”. Så beskriver Vimmerby Campings ägare Hampus Thorstensson söndagens Nossen Marknad. Den första upplagan kommer ha långt fler utställare än vad arrangören hade trott och hoppats på.

Annons:

De sista förberedelserna är i gång inför den allra första upplagan av julmarknaden på campingen intill sjön Nossen utanför Vimmerby, som går av stapeln på söndag.

– Just nu håller vi på att lägga ut kablar och lösa alla praktiska bitar för att få plats med fler utställare än vad vi från början tänkte oss, säger Hampus Thorstensson, som driver Vimmerby Camping tillsammans med sambon Elisabeth Wolmeryd, på fredagen.

– Snön skapar visserligen lite mer jobb, med skottning och sandning, men vilken fantastisk miljö vi har här nu. Vi har bara kunnat drömma om det här.

Fick idén från Pelarne 

Idén till Nossen Marknaden fick Hampus och Elisabeth när de besökte marknaden i Pelarne tidigare i år.

– Vi hade så otroligt mysigt där, och kände att vi ville göra en egen variant, berättar Hampus Thorstensson.

Man bestämde sig för första söndagen i december och satte ambitionen till 10-12 lokala utställare.

– Men vi har väldigt svårt att begränsa oss när vi väl har börjat med något, och så fick vi in mångårige marknadsgeneralen från kommunen, Bosse Palmér, i vår organisation också. Så nu är det fler än 35 utställare som har anmält sig, som tillsammans täcker in hela livet – allt från vackra blomsterarrangemang, till försäljning av strumpor och närproducerad mat. De flesta är från närområdet, men det är också en del knallar ”utifrån”.

Kommunkamp i kubb 

I anslutning till marknaden arrangeras också kommunkampen i kubb.

– Kubb är det mest rättvisa man kan tävla i, och här ska vi kora kommunens bästa ort. Formationerna med sina välkända lagledare är otroligt starka, och utsocknes oberoende domare är inhämtade, berättar Hampus Thorstensson.

Utöver detta väntar även bland annat ponnyridning, körsång med Klang Studio, jultomte som tar emot önskelista och nappar, och en massa annat.

– Vi har fått alla de förutsättningar som vi kunde önska oss – därför har jag dragit till med att kalla det för en förhandssuccé, säger Hampus Thorstensson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt