Annons:

Modersmjölksersättning återkallas. Foto: MostPhotos

Modersmjölksersättning återkallas – kan innehålla annan produkt

Modersmjölksersättningen BabySemp 1 återkallas. Detta efter produkten från Semper kan innehålla en annan produkt.

Annons:

Återkallelsen gäller Sempers produkt BabySemp 1. Förpackningarna är på 800 gram med bäst före-datum 2023-04-19. Orsaken är en kvalitetsavvikelse.

"Vi på Semper har tyvärr konstaterat att påsarna i ett antal förpackningar med BabySemp 1 kan innehålla en annan produkt. Den felaktiga produkten är märkt med Sunar, som är en mjölkdryck med jordgubbssmak anpassad för barn från 2 år. BabySemp 1 är modersmjölkersättning avsedd för nyfödda barn upp till 6 månader", skriver man i ett pressmeddelande.

Akuta besvär vid intag av den felaktiga mjölkdrycken bedöms inte uppstå. 

"Vissa spädbarn kan reagera med magbesvär beroende av ålder och mängden mjölkdryck som serverats", skriver man i pressmeddelandet.

Mjölkdrycken ska ha en lätt rosa färg och både dofta samt smaka jordgubb.

"Vi är uppriktigt ledsna över att vår produkt inte levt upp till våra högt ställda kvalitetskrav. Vi har spårat och rättat till felkällan och bedömer att det endast rör sig om ett mycket begränsat antal paket. Eftersom BabySemp 1 riktar sig till spädbarn, återkallar vi produkten och tar tillbaka den från samtliga butikskedjor", skriver man vidare.

Det inträffade beklagas och konsumenter som köpt produkten kan lämna tillbaka den till butiken för att få pengarna tillbaka.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt