Annons:

Såhär ser det ut på många håll i länet och i södra Sverige idag. Foto: Privat

LIVE: STORMEN STÄLLER TILL ENORMA PROBLEM – MÅNGA FORTSATT UTAN STRÖM

En storm drog in över södra Sverige under natten till måndag. Under morgonen var påverkan på trafiken högst påtaglig med mängder med träd som fallit över vägarna. Fortsatt på tisdagsförmiddagen saknade många fortsatt ström.

Annons:

Det lär bli många trafiknyheter under dagen. Vår trafikrobot har spottat ur sig artiklar om nedfallna träd under morgonen. Det är främst riksväg 23/34 och riksväg 40 i Vimmerby, Hultsfred och Västervik som drabbats, men även bland annat väg 701, 711, 831, 836, 520, 129, 213 och 830 har drabbats. 

Några händelser sticker ut: 

  • Vid 07.40 fick räddningstjänsten larm om en trafikolycka på väg 129, norr om Silverdalen, och vägen är avstängd i ett körfält. Vid 08.30 var vägen öppen igen, men bilen ligger kvar i diket i väntan på bärgare. Personen som körde bilen blev inte skadad. Orsaken bedöms vara halka. 
  • Inatt flög ett plåtskjul ut i en vägbana i Järnforsen. 
  • Olycka med en lastbil på E22 utanför Kalmar. 
  • Vid 07.50 var det cirka 7 000 kunder i Kalmar län som var utan ström. Kunder över hela länet är drabbade med cirka 1 000 i Vimmerby, 500 i Västervik, 1 500 i Hultsfred och 52 i Kalmar. 

– Det är många träd över vägarna i hela Småland. Det har varit ganska mycket inatt och det är många ärenden som ligger. Allmänheten ska vara försiktig på vägarna, det ligger väldigt mycket träd ute och ring in om man ser träd, säger Daniel Karlsson vid räddningstjänstens ledningscentral. 

Ulf Bovein vid räddningstjänsten i Hultsfred säger såhär om läget i trakten: 

– Vi har väldigt många påringningar och det är väldigt halt och lösa föremål. Vi har varit ute på cirka fem ärenden med olika röjningar, men de flesta händelser hanteras av väghållaren, men vi kopplas in om det påverkar trafiken. När vi var ute på olyckan var det väldigt halt, det är besvärligt med både halka och träd som blåser omkull. Allmänheten ska verkligen ta det försiktigt och köra sakta, även inne i samhällena. 

För aktuell information om händelser hänvisar vi till våra trafikartiklar på sajterna. Denna artikel kommer också att uppdateras löpande.

UPPDATERING STRÖMAVBROTT:

Vid klockan 10.30 på måndagen var det drygt 4 500 hushåll i Kalmar län som saknade ström. Vid 13.30-tiden var det knappt 2 500 i Kalmar län som saknade ström. Vid 09.50-tiden på tisdagsförmiddagen var det drygt 600 hushåll i länet.

- Vimmerby kommun: 275 kunder spridda över hela kommunen, bland annat Gullringen, Södra Vi, Frödinge och Rumskulla, var fortfarande utan ström på tisdagsförmiddagen.

- Västerviks kommun: Ett tiotal hushåll var utan ström vid 09.50-tiden. 1 447 kunder var utan ström ett dygn tidigare. Strömavbrotten berörde då främst kusten/skärgården från Västervik och norrut till Loftahammar, Hjorted/Yxered och norr om Helgenäs.

- Hultsfreds kommun: Drygt 240 kunder spridda över hela kommunen var fortfarande utan på tisdagsförmiddagen.

- Kalmar kommun: Ett fåtal hushåll är utan ström.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt